Wilt u een meer rustige slaapkamer? 9 dingen die je moet doen

Beginner workout Vetvetbranding, Buik, Billen en Benen (Juli- 2019).

Anonim

Georgia's "Primitive Modern" Austin Home

Wat voor sfeer heeft je slaapkamer tegenwoordig? Vet en motiverend? Enigszins rommelig en een beetje verdrietig? Vergeet hoe het voelt. Laten we ons concentreren op hoe je het wilt voelen. Wilt u dat uw slaapkamer net zo vredig aanvoelt als in slaap vallen op een wolkendek met uitzicht op een bedauwde weide? Dan wilt u misschien deze negen ideeën en ontwerpelementen opnemen in uw slaapruimte, pronto .

1. Strip het naar zijn naakte behoeften, meubelgewijs

Je hoeft er niet alles uit te halen, maar overweeg sommige meubels weg te knippen die je eigenlijk niet nodig hebt. Hierdoor voelt de slaapkamer lichter aan, ziet er minder rommelig uit en kunt u zich beter concentreren op waar de ruimte voor bedoeld is.

2. Concentreer u op uw nachtkastje als een belangrijk stuk onroerend goed

Het zit stil naast je terwijl je slaapt. En afhankelijk van welke slaaphouding je rockt, is het misschien het eerste waar je ogen op focussen als je wakker wordt. Maar het allerbelangrijkste is dat het meubelstuk de potentie heeft om echt een vredig ritueel te bieden vlak voordat je slaapt. Dus houd het stof en de rommel eraf. Zet precies wat je nodig hebt, maar wat nog belangrijker is, weet wat je nodig hebt voordat je naar bed gaat (denk aan de dingen waar je altijd de dekens van gooit om uit bed te komen om op het laatste moment te komen). Laat dit stuk onroerend goed werken om uw leven gemakkelijker te maken.

→ Een beter nachtkastje: 10 Ideeën-vonkende nachtkastjes

Alecia & Jon's lichtgevende eenvoud

3. Vul de muur achter je bed met alles wat je vrede zou brengen als je binnenloopt

Omdat het bed vaak het brandpunt van een slaapkamer is, is de muur achter het bed ook belangrijk. Bedenk wat u vrede zou kunnen brengen. Is het een mooi landschap dat je herinnert aan het land waar je bent opgegroeid? Zijn het reisfoto's uit die tijd die je op het strand hebt doorgebracht? Zijn het foto's van je kinderen als ze zijn opgegroeid? Is het een zacht erfstuk dat aan de muur hangt? Je wilt het eerste gevoel krijgen dat je krijgt als je je slaapkamer binnengaat om er een te zijn van rust, dus overweeg wat je dat voor je zou kunnen doen en hang dat aan de muur achter je bed.

4. Start de technologie op

Als je boos wordt op videogames, gestrest over zakelijke e-mails of geïrriteerd bent met de nieuwste serie realityshows, haal die technologie dan uit je rustige slaapkamer! De uitzonderingen kunnen een technologie zijn die muziek maakt, als dat kan bijdragen aan de vreedzame sfeer.

→ Neem een ​​pauze: 5 gratis zones thuis

5. Overweeg lichte, neutrale kleuren

Moet een rustige slaapkamer helemaal wit zijn? Nee, maar lichte, neutrale kleuren helpen wel. Witte en andere lichte kleuren worden visueel geassocieerd met reinheid en frisheid, wat het soort kenmerken is dat kan leiden tot een vredige kamer. Kleur, terwijl levendig en motiverend, kan je bloed een beetje te veel laten pompen.

→ Rustgevende verfkleuren voor een ontspannende slaapkamer

Anabelle, Edward & Fiona's Book-Filled Montreal Nest

6. Overweeg natuurlijke texturen

Dat weiland dat we hierboven vermeldden? Het werd zo genoemd omdat de natuur de rustige ervaring kan zijn. En het binnenhalen van texturen en elementen met een aardse sfeer kan bijdragen aan het vredige gevoel waar je voor gaat. De kunst is om na te denken over de aard van de natuur die vredig voor je is. Waar vind je de meeste rust in de natuur? Op een strand? Een bospad wandelen? Neerkijkend vanaf een berg? Een eenhoorn borstelen in een bedauwde weide? Denk aan het soort van natuurlijke omgeving dat je vrede brengt en dat soort texturen brengt.

→ Basisbeginselen van het ontwerp: 9 eenvoudige manieren om textuur aan een slaapkamer toe te voegen

7. Voeg beweging toe

Over de natuur gesproken, weet je hoe vredig luisteren naar en kijken naar een kabbelende beek is? Of de bladeren en takken van een boom in een briesje bekijken? Dat soort zachtheid en beweging doet, ironisch genoeg, aan afremmen denken.

→ Het ongewone element dat misschien ontbreekt in je kamers (en hoe je het kunt toevoegen)

Natacha & Joshua's Handmade Berkeley Apartment

8. Maak van je bed de gezelligste knusse plekjes

Zoals we hierboven al zeiden, is het bed vaak het brandpunt van de slaapkamer en als je een slaapkamer wilt die vredig aanvoelt, is een gezellig, vredig ogend bed een goede manier om dat voor elkaar te krijgen.

→ 7 manieren om je slaapkamer te verfraaien voor herfst

9. Maak ruimte (fysiek of mentaal) voor bemiddeling en rustig denken

Dit is misschien niet voor iedereen, maar we denken dat het het proberen waard is. Ruimte maken voor een klein hoekje of plekje waar je rustig kunt mediteren, of een dagboek opzettelijk kunt maken, of iets anders dat vrede en actualiteit in je leven brengt, en dat doen in je slaapkamer zal je je slaapkamer associëren met dat gevoel van vrede.

→ Weekend-relaxatie: snel een rustige ruimte wegsnijden