Wat is de juiste prijs voor een bed?

Anonim

Royal Bed in Versailles

Vorige week gaf ik Sara en ikzelf een kleine quiz ter plekke. Het ging zo: snel! Hoeveel verwacht u te betalen voor een "goede" matras en boxspring (of het equivalent daarvan)? Ik vond dat het antwoord heel onthullend is en een van de centrale problemen in de slaapcomfortindustrie is. Mijn eigen prijs zat rond de $ 450, met een bovengrens van $ 1.000 voor een uitspatting. Beide prijzen waren de laatste en de een na de laatste prijs die ik in mijn leven had betaald voor een matras. (Ik heb nog nooit een boxspring gekocht.) Sara zei $ 2.000.

Afbeelding van How to Make a Platform Bed on the Cheap

Was je aan de onderkant van het spectrum? Het high-end? Wat zegt dat over jou? Over ons?

Door aan dit alles te denken, ontwikkel ik enkele 'Bed Buying Theories' die ik dit jaar hoop te testen.

Om te beginnen denk ik dat het grootste deel van ons in het midden tot het lage deel van het spectrum valt en dat al onze keuzes enigszins voorspelbaar zijn.

Dit is de reden (of beter, hier zijn mijn enige licht geteste hypothesen tot nu toe).

Allereerst is een 'goed' bed een extreem relatieve term en je kunt er een krijgen voor bijna elke prijs. Ik herinner me de eerste keer dat ik na een futon afstudeerde en meer dan $ 300 verdiende en het voelde alsof ik de Taj Mahal kocht. Het was zoooooo comfortabel (ten opzichte van mijn futon op de vloer!). Dus "goed" verandert waarschijnlijk, afhankelijk van wie we zijn - vooral als we ouder worden.

Theorie 1 - Oudere mensen besteden meer over bedden

Naarmate we ouder worden, verdienen we niet alleen meer, maar worden we ook gevoeliger voor wat we slapen en hoe goed we slapen. Dit betekent dat we geneigd zijn harder te winkelen en de meesten van ons zullen later in ons leven meer besteden aan 'slaaptechnologie'.

Als dit waar is, hebt u de bovenstaande quiz mogelijk gedeeltelijk beantwoord op basis van uw leeftijd.

Voor mij betekent dit dat het topsegment van de beddenbranche en al hun advertenties voor zachtheid en comfort zijn gericht op oudere mensen, babyboomers, enz., Die gevoelige slapers zijn geworden en het geld hebben om ervoor te betalen. Dus, tenzij je een rockster bent, zul je waarschijnlijk niet veel jonge mensen zien rondscharrelen in fancy bed-winkels. En hoewel high-end matrasbedrijven schaars geklede jonge dingen op hun bedden adverteren, is hun klanten waarschijnlijk NIET hen, en waarschijnlijk niet de meeste lezers van Appartementstherapie (die de neiging heeft om zich jonger te voelen).

MAAR je bent in de toekomst van de matrasbedrijven en zij weten het.

Theorie 2 - Vrouwen besteden meer aan bedden

Om een ​​grove generalisatie te maken, zou ik ook willen wedden dat vrouwen - in het algemeen - dat wel zijn

een. beter in het bepalen van wat ze in werkelijkheid op een bed zouden doorbrengen dan mannen en
b. dat ze meer geïnteresseerd zijn in een beetje meer geld uitgeven.

Terwijl ik de verschillen tussen bedden ga waarderen, ben ik me er minder bewust van dan Sara en HEEL best bestand tegen veel op een bed liggen. Ik weet niet waarom. Ik denk gewoon niet dat het nodig is. Als interieurontwerper heb ik ook gemerkt dat, terwijl ik ervaar dat koppels hun inbreng delen in wat ze in hun huis willen, vrouwen meestal de slaapkamer besturen.

En het enige grote koopavonden moment dat ik me kan voorstellen voor jongere mensen is als een bruiloftsaankoop, en het meeste lijkt ook op vrouwen gericht (zie Vera Wang).

Als dit waar is, hebt u mogelijk de bovenstaande vraag beantwoord op basis van uw geslacht.

Theorie 3 - De meeste bedden zijn eenvoudigweg niet "goed"

Dit is de meest controversiële theorie en die zal nog veel meer onderzoek vereisen, maar ik ga het daar hoe dan ook plaatsen.

Ondanks alles wat ik al heb gezegd, denk ik dat veel mensen liever hun goede geld uitgeven aan een meer opvallende aankoop dan wat er onder de lakens ligt, en dat veel meer mensen niet veel keus hebben. Iedereen heeft een bed nodig om op te slapen, maar zelfs met een paar honderd dollar is een bed een groot ticket en veel geld voor de meeste mensen.

Daarom, om nog een grove generalisatie te maken, zou ik er ook voor gokken dat de meeste mensen zullen proberen een goedkopere matras / boxspring te onderschrij- ven en te kopen, zodat ze elders meer kunnen uitgeven of sparen.

Dat zou de reden kunnen zijn dat, hoewel er een bloeiende high-end matrasbusiness bestaat, het KLEIN is. Ondertussen is er een ENORM low-end matrasbedrijf, EN er is een perverse stimulans voor de meeste bedmakers om je de illusie van kwaliteit te geven terwijl je dingen zo goedkoop mogelijk houdt.

Dat betekent dat de meeste bedden zijn gemaakt van goedkope, niet-natuurlijke schuimen en stoffen (poly, poly, poly), gecoat in vlamvertragend en verkocht met mooie namen. Deze bedden zijn volledig niet-recyclebaar en niet-hernieuwbaar en gaan rechtstreeks naar de vuilstort. Dat is gek, als je erover nadenkt.

Maar een 'goed' bed maken is gewoon te duur. Zelfs wanneer ik met een aantal van de natuurlijke bedbedrijven heb gesproken, moeten ze allemaal hybride producten (natuurlijke + onnatuurlijke) bedden aanbieden om de lagere prijzen te bereiken die de meeste mensen bereid zijn te betalen.

Wat betekent dat het een moeilijke onderneming is om "goed" en "groen" te zijn, maar een zeer interessante.

Ik zal later meer hebben, en ik zal mijn theorieën onderzoeken en testen om te zien of ze het volhouden. Wat denk je in de tussentijd?
_________

• Over het jaar in bed

• Voorbeeld: The Hastens Excelsior II

• Sommige dingen die ik tot nu toe heb geleerd

• Volg de dagelijkse voortgang op Twitter op #yearinbed

Topafbeelding: Royal Bed in Versaille door Flickr-lid Jason Tinder gebruikt onder Creative Commons-licentie

Meer berichten in Year In Bed

Review: De Hastens Excelsior II

Sommige dingen die ik tot nu toe heb geleerd