Waar te beginnen bij het maken van een thuiskleurenschema

Anonim

Voor mij is het moeilijkste deel van elk type project weten waar te beginnen. Gelukkig, als het gaat om het kiezen van muurverfkleuren, zijn er enkele faalveilige richtlijnen!

Ik weet het, ik weet het, je wilt direct in het verflaag duiken en beginnen met het selecteren van al je muurkleuren, maar denk eerst aan wat er al is. Houd er rekening mee dat verfkleuren het gemakkelijkst bij elkaar passen en veranderen, maar het negeren van de meer permanente elementen in uw huis ten gunste van het selecteren van uw favoriete muurkleur zal leiden tot een ontwerpramp. Bestudeer daarom de belangrijkste elementen voordat je begint:

  • Flooring. Vloeren zijn het op een na grootste oppervlak van uw huis, dus negeer ze niet. Serieus, niet doen! Hout is nooit "houtkleur". Het is honing, of rood getint, of houtskool, etc. Wanneer u een muurkleur selecteert, plaatst u uw verfchip naast uw vloer en kijkt u of ze elkaar aanvullen. Ik hou over het algemeen van een complementaire kleur of een contrastkleur, omdat ik vind dat de grootste verffouten die zijn waarbij de muurkleur te veel lijkt op de houtkleur. Bijvoorbeeld, gele muren in een kamer met honingkleurige gebeitste vloeren of rode muren naast kersenkleurige vloeren botsen op een slechte manier. Als u nieuwe vloeren uitzoekt, brengt u zowel een vloermonster als een verfchip naar de kamer waar ze zullen worden geïnstalleerd. Monsters zien er onder showroomlampen heel anders uit dan thuis.
  • Kasten. Dezelfde regels zijn van toepassing op kasten als op vloeren. Hoogstwaarschijnlijk verander je je kasten niet, dus kies een muurkleur die goed aansluit. Ik vind dat koele verfkleuren vaak gemakkelijker zijn om mee te werken en meer flatterend voor warme gekleurde houten kasten dan warme. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze niet willen dat een kamer er te koud uitziet, dus beginnen ze automatisch naar geel te kijken en vergeten ze dat houten kasten zelf genoeg warmte bieden.
  • Steen. Elk specifiek steenoppervlak heeft zijn eigen individuele kleur. De achtergrondkleur in Carrara-marmer kan bijvoorbeeld wit, grijs, blauwachtig, groenachtig of ivoor zijn. Dus terwijl je accenttegel en verfkleuren selecteert, houd je selectie tot aan de steen die al op zijn plaats zit of die je gaat gebruiken. Kies een kleur die al in de steen zit, of er een die er goed uitziet. Dit is vooral belangrijk als je een neutrale verfkleur wilt selecteren, want botsende beiges zien er nooit goed uit en een reeks blanken (bijvoorbeeld een koele witte metrotegel, ivoorwitte vloertegels en crème wit marmer) kan er uit zien -pijp in plaats van knapperig en gestroomlijnd. Als je je ogen niet vertrouwt om te onderscheiden tussen neutrale kleuren, ga dan met een vetgedrukte of diepe muurkleur of een kleur in een contrasterende toon.

Dezelfde regels kunnen ook worden toegepast op niet-natuurlijke materialen. De sleutel is afstemming met de tonen die al aanwezig zijn. Dus als je vinyl bottino-tegel er meer roze dan geel uitziet, kies dan een verfkleur die bij de pink-toon past.

Zodra u weet hoe u moet coördineren met de grote, bestaande oppervlakken van uw huis, zijn de kleinere beslissingen, zoals accentkussens en bekleding, veel gemakkelijker te maken.

(Afbeelding: Leah Moss voor Zoe & Trey's Refined Eclectic Georgetown Digs)

Populaire Categorieën