Waarom zijn oneven getallen zo visueel aantrekkelijk?

Week 6 (April 2019).

Week 6 (April 2019).

Anonim

Het door Jennifer gevulde Art-Filled San Francisco Home

Ondanks wat een van je speeltuinvrienden je misschien op de basisschool heeft verteld, is vreemd zijn eigenlijk een goede zaak. Oneven nummers - en de nummer drie, specifiek - zijn al lang door ontwerpers en stylisten aangekondigd als magische cijfers die moeten worden toegepast op interieurs en vignetten om ze er nog beter uit te laten zien. Maar hoe beter?

Oneven nummers creëren visuele interesse

Even getallen creëren symmetrie, maar oneven getallen creëren interesse. Een oneven aantal details is effectiever in het vastleggen van je blik. Oneven nummers dwingen je ogen om in de groep te bewegen - en bij uitbreiding de kamer. Die geforceerde beweging is het hart van visueel belang. Het is om die reden dat een set van drie aantrekkelijker en gedenkwaardiger is dan iets dat in tweeën is gepaard.

Jessica en Milo leven groot in een kleine ruimte

Test het uit

Hier zijn een paar plaatsen om oneven nummers thuis uit te proberen:

  • Objecten op een aanrecht of op het oppervlak: binnen elke groep moet er ook een hiërarchie zijn - een set van drie werkt het beste wanneer er enige variatie is in hoogte, vorm of grootte.
  • Het aantal patronen dat in een ruimte is gemengd: het mixen van patronen is niet moeilijk te beheersen, als je je aan de regels houdt. Kies drie patronen die allemaal een gemeenschappelijk kleurenschema delen en gebruik ze in een 60/30/10 benadering.
  • Groeperingen van meubels: er is een reden waarom de klassieke combinatie "bank en twee stoelen" zo goed werkt.
  • Foto's aan de muur: als je thuis een galeriewand hebt die gewoon niet werkt, tel dan de frames. Als je een even getal hebt, voeg je een frame toe of verwijder je deze en kijk je of je nieuwe arrangement van de muur komt.

Heb je liever de interesse van oneven getallen of de symmetrie van evens thuis?